Boty pratelné v pračce: Obuv jakéhokoliv typu s ikonou „Pratelné v pračce“, která je zobrazena na stránce s podrobnostmi o produktu, lze bezpečně prát v pračce s pracím prostředkem na šetrný program a sušit na vzduchu. Doporučujeme boty před praním v pračce vložit do potahu na polštář nebo sáčku na praní prádla. Perte vždy jen jedny boty, aby nedošlo k vyblednutí barvy. Obuv nevkládejte do sušičky. U bot se stélkami Skechers Memory Foam™ nechte boty a stélky schnout na vzduchu po dobu 10 až 12 hodin, až budou stélky zcela suché. Naneste ochranný prostředek, jako je například voděodolný sprej Skechers Water Proofer Spray, který obuv ochrání před vodou a skvrnami.

Foamies: Perte v pračce nebo v ruce podle pokynů na stránce s informacemi o tomto typu obuvi. Při praní v ruce použijte studenou vodu a nechte uschnout na vzduchu ve stínu. Nedávejte do sušičky a nenechávejte na slunci.

Boty, které nejsou označeny jako pratelné v pračce: Pro zachování kvality vaší obuvi naší značky nedoporučujeme praní v pračce. Při běžném čištění obuvi doporučujeme provést následující kroky:

1. Z horní části a podešve odstraňte zbytky nečistot pomocí malého kartáče nebo hadříku.

2. Vytvořte mýdlovou směs z teplé vody a malého množství (několika kapek) pracího prostředku.

3. Namočte kartáč nebo hadřík do mýdlové směsi. Ošetřete znečištěné místo. Naneste malé množství čisté teplé vody kartáčem nebo hadříkem a jejich pomocí setřete přebytečné mýdlo.

4. Nechte boty uschnout na vzduchu.

Kožené boty: Před nošením ve vlhkém prostředí naneste ochranný prostředek, jako je voděodolný sprej Skechers Water Proofer Spray, který obuv ochrání před vodou a skvrnami. K čištění používejte čisticí krém nebo sprej na kůži, jako je například čisticí přípravek Skechers Athletic Cleanser. Pravidelně nanášejte čisticí krém nebo olej na kůži, aby kůže neztvrdla. Neperte kožené boty v pračce.

Semišové boty nebo boty z broušené usně: Suché semišové boty / boty z broušené usně vyčistěte měkkým kartáčem nebo suchou pryžovou houbičkou, abyste odstranili veškeré přilnavé nečistoty. Pravidelné ošetřování měkkým kartáčem udrží semiš v čistotě. Odolné skvrny odstraňte komerčním odstraňovačem skvrn vhodným pro semiš. NEDÁVEJTE do pračky nebo sušičky. NENAMÁČEJTE do vody. Před nošením ve vlhkém prostředí naneste ochranný prostředek, jako je voděodolný sprej Skechers Water Proofer Spray, který obuv ochrání před vodou a skvrnami. K čištění bot použijte čisticí prostředek vhodný na semiš a broušenou useň. Nejlepších výsledků dosáhnete kartáčem na semiš. 

Svíticí boty: Nedoporučuje se prát obuv v pračce, protože by mohlo dojít k poškození světel. Očistěte jemným mýdlem, teplou vodou a měkkým hadříkem.

Udržování svěžesti obuvi:Naneste deodorační sprej, jako je Skechers Odor Eliminator Spray, který obuv udrží svěží a bez zápachu.